Nominaties Tera de Marez Oyens Prijs 2018

Amsterdam, 16 juli 2018

Vijf composities genomineerd voor de Tera de Marez Oyens Prijs 2018

Tijdens het lunchconcert van 7 september in TivoliVredenburg van de Gaudeamus Muziekweek 2018 in Utrecht wordt voor de zesde keer de Tera de Marez Oyens prijs uitgereikt. Deze prijs staat dit jaar opnieuw in het teken van het stimuleren van recent in Nederland afgestudeerd componeertalent en het overbruggen van de stap tussen opleiding en beroepspraktijk. De prijs bestaat uit een opdracht ter waarde van €2.000, voor een korte compositie voor een professioneel ensemble, die zal worden uitgevoerd tijdens de Gaudeamus Muziekweek van 2019.

Genomineerd zijn: (in alfabetische volgorde)

Boven hoge gebouwen, Celia Swart (Koninklijk Conservatorium, Den Haag)

Drifting, voor sopraan en sopraan saxofoon, van Remy Alexander (Fontys, Tilburg)

Solo Violin nr. 1, Zacharias Falkenberg (Artez, Arnhem)

Suite in a mental space, part 1 and 2, Sara Zamboni (Koninklijk Conservatorium, Den Haag)

Torrents and Streams, for mixed ensemble and laptops hidden in the audience, James Alexandropoulos – McEwan, (Koninklijk Conservatorium, Den Haag)

De genomineerde werken worden uitgevoerd tijdens het lunchconcert van 7 september 2018, tijdens de Gaudeamus Muziekweek in Utrecht, waarna aansluitend de prijswinnaar bekend zal worden gemaakt. De pianiste Anne Veinberg voert tijdens het juryberaad Charon's Gift uit van Tera de Marez Oyens voor piano en elektronica. 

Meer informatie:

https://gaudeamus.nl/events/lunchpauzeconcert-tera-de-marez-oyens-prijs-2018/

Jury van de Tera de Marez Oyens Prijs 2018: Claudia Rumondor (componist) en Vanessa Lann (componist), Fie Schouten (musicus), Loes Visser (dirigent), Shane Burmania (concert programmeur). Voorzitter: David de Marez Oyens

Zoeken

Zoek in Oeuvrecatalogus