Tera de Marez Oyensprijs 2011

TdMOprijs2011

Christiaan Richter kreeg voor zijn werk Unable de Tera de Marez Oyensprijs. De prijs bedraagt €2000 en is bedoeld voor het schrijven van een nieuwe compositie. Tijdens de uitreiking werd ook de Henriëtte Bosmansprijs uitgereikt, die dit jaar is toegekend aan Nikos Ioakeim voor zijn compositie A Road not Taken.

 

Beide prijswinnaars zijn voortgekomen uit drie Componisten Salons georganiseerd door het Genootschap voor Nederlandse Componisten (GeNeCo), die in het voorjaar van 2011 werden georganiseerd. Beide prijzen zijn stimuleringsprijzen voor aankomende componisten. Het Leo Smit Ensemble o.l.v Ruud van Eeten voerde de werken uit.

Volgens de jury was het werk van Richter een trefzeker werk, voor het hele ensemble geschreven en een stuk dat technisch zeer goed in elkaar zat. Het is een veelbelovend werk en de jury kijkt dan ook uit naar komende composities van deze jonge componist.

V.l.n.r. Christiaan Richter, Yu Oda, Wilko Jordens, Nikos Ioakeim (winnaar Henriëtte Bosmansprijs 2011) (foto Ivo Bol).

Het Finaleconcert maakte onderdeel uit van het Festival Nederlandse Kamermuziek. Gedurende drie dagen vonden tien concerten plaats in het Bethaniënklooster in Amsterdam: 14 premières met meer dan 30 musici en 47 componisten . Het festival vond plaats ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van het Genootschap van Nederlandse Componisten en het 15-jarig bestaan van de Leo Smit Stichting.

Zie voor een registratie van het concert: vimeo.com/31452617

Bron: http://www.geneco.nl/nieuws/70/de-henri-ette-bosmans-en-tera-de-marez-oyensprijs-2011-gaat-naar-....html.

Zoeken

Zoek in Oeuvrecatalogus