Tera de Marez Oyensprijs

In samenwerking met het Genootschap voor Nederlandse Componisten (Geneco) zal de Stichting Tera de Marez Oyens Fonds in 2011 opnieuw een prijs uitreiken aan een veelbelovend jonge componist.

In Nederland woonachtige aankomende componisten worden uitgenodigd een compositie in te zenden voor het Leo Smit Ensemble. Programmeurs, ensembles en hoofdvakdocenten compositie kunnen ook werken voordragen.

Uit de inzendingen zullen 6 tot 9 werken worden geselecteerd door een jury. Deze composities worden gerepeteerd tijdens openbaar toegankelijke workshops met het Leo Smit Ensemble op 23 maart, 20 april en 25 mei 2011 in het Bethaniënklooster in Amsterdam. De winnaars van beide prijzen worden bekend gemaakt op 17 September 2011 tijdens een kamermuziekfestival. Het werk van de winnaar van de Henriëtte Bosmansprijs wordt dan uitgevoerd door het Leo Smit Ensemble, de winnaar ontvangt € 3.000. De Tera de Marez Oyensprijs bedraagt € 2.000 in de vorm van een compositieopdracht.

Lees op de website van het Leo Smit Ensemble over het succes van de eerste Componisten Salon op 23 maart 2011.

Nu online: De compositie van Natalia Dominguez Rangel, winnares van de Tera de Marez Oyensprijs 2009.

Bekijk hieronder een YouTube filmpje van het stuk Cellogism, gecomponeerd door Tera de Marez Oyens en uitgevoerd door Irene Kok (cello) en Caspar Vos (piano).

Zoeken

Zoek in Oeuvrecatalogus