Tera de Marez Oyensprijs 2016

Georgia Nicolaou en Jan Kuhr delen tweede plaats Tera de Marez Oyensprijs

Zaterdag 10 september dongen zes afgestudeerde masterstudenten compositie naar de Tera de Marez Oyensprijs. Tijdens de New Makers, New Music sessie in de Gaudeamus Muziekweek presenteerden zij hun werk aan het publiek. De jury bestond uit Annette Kruisbrink (gitarist/componist), Claudia Rumondor (componist), Jos Zwaanenburg (componist en fluitist), Loes Visser (dirigent) en Guy van Hulst (programmeur Tivoli/Vredenburg).

De jury was verrast door de grote variatie aan gepresenteerde projecten. Er werd gewerkt met beeld, met dansers en elektronica, en sommige componisten traden zelf als uitvoerder op. Toch heeft de jury na rijp beraad en unaniem besloten geen eerste prijs toe te kennen, maar twee ‘’tweede prijzen.” Er was geen compositie die in alle opzichten (kwaliteit compositie, kwaliteit van de ingeleverde partituur, originaliteit, uitvoerbaarheid en zeggingskracht) overtuigde.

Daarom heeft de jury besloten twee ‘’tweede prijzen’’ toe te kennen. Het werk SocialICE van Georgia Nicolaou (afgestudeerd bij Codarts/Rotterdam) voor saxofoon en sopraan werd gewaardeerd vanwege de mooie partituur, de energie, en de potentie uit te groeien tot repertoirestuk. De compositie Desperation voor percussie en dans van Jan Kuhr (alumnus van Codarts/Rotterdam) trok de aandacht vanwege de spanningsopbouw, de sterke structuur en de kwaliteit van de partituur.

De prijs van 2000 Euro, voor een nieuw te schrijven korte compositie, zal door de twee componisten worden gedeeld. De nieuwe composities zullen in premiere gaan tijdens de Gaudeamus Academy of Gaudeamus muziekweek 2018. 

Zoeken

Zoek in Oeuvrecatalogus