Call for Scores Tera de Marez Oyens Prijs 2018

Tijdens de Gaudeamus Muziekweek 2018 in Utrecht wordt de Tera de Marez Oyens prijs uitgereikt. Deze prijs staat in het teken van het stimuleren van recent in Nederland afgestudeerd componeertalent en het overbruggen van de stap tussen opleiding en beroepspraktijk.

De prijs bestaat uit een bedrag van €2.000, bestemd voor een nieuwe opdracht voor een korte compositie voor een professioneel ensemble, die zal worden uitgevoerd tijdens de Gaudeamus week van 2019.

Criteria

Wij zijn op zoek naar een werk (afstudeerproject of ander compositieproject dat tijdens de opleiding gerealiseerd is) dat zich onderscheidt in kwaliteit van de compositie en de partituur, originaliteit, uitvoerbaarheid, en dat het publiek meeneemt in een verhaal, in zijn engagement of sfeer. Er zijn geen muzikale genregrenzen; ook stukken met elektronica of performance elementen kunnen meedingen naar de prijs.

Alle studenten die in het studiejaar 2016/17 of 2017/18 een BA of MA-opleiding hebben afgerond aan een van de Nederlandse conservatoria en woonachtig zijn in Nederland kunnen meedingen naar de prijs. 

Nominatie procedure

Een jury van componisten en musici onder leiding van David de Marez Oyens zal drie of vier stukken nomineren, die tijdens de Gaudeamusweek 2018 zullen worden opgevoerd tijdens het lunchconcert in TivoliVredenburg van 7 september 2018. Na dit concert vindt de prijsuitreiking plaats.  De geselecteerde componisten worden uiterlijk 13 juli geïnformeerd over hun nominatie.

Houd bij de voordracht van je stuk rekening met het feit dat je als componist gevraagd wordt zelf zorg te dragen voor het regelen van musici voor de uitvoering van het betreffende stuk (er is geen ensemble beschikbaar); dat daarvoor hooguit 10 minuten beschikbaar zijn, en dat het lunchconcert plaats vindt op een kamermuziekpodium.

Waar en wanneer kun je je aanmelden?

De werken en aanvullend documentatiemateriaal kunnen uiterlijk 18 juni 2018 worden opgestuurd naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Stuur een email met daarin je motivatie en contactgegevens. Voeg vier bijlagen toe: 1: de partituur (in PDF); 2: een geluidsopname, bij voorkeur als weblink en anders als MP3 (indien beschikbaar); 3: een toelichting op het stuk (max 1 A4); 4: een Curriculum Vitae (max 1 A4). Het totale pakket mag niet meer dan 20 MB omvatten.

Meer informatie

Over onze stichting en de prijs: http://www.terademarezoyens.nl/nl/prijs.html

Over Gaudeamus Muziekweek: https://gaudeamus.nl

Over de prijs: David de Marez Oyens: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Zoeken

Zoek in Oeuvrecatalogus