Radio, artikelen en links

Bladmuziek

Marez Oyens, T. de, Werken met moderne klanken: samenspel voor stemmen en instrumenten (Haarlem: De Toorts, 1978). Pdf.

Literatuur

Artikel: Overweel, E., "Tera de Marez Oyens," in Metzelaar, H. e.a., Zes vrouwelijke componisten (Zutphen: Walburg Pers, 1991), p. 198-232. Pdf.

Radioprogramma's

De Witte Karavaan van Tera de Marez Oyens/Caroline Ansink (uit 1996) en Suite du petit Prince (1973) in De Muzikant, Concertzender (uitzenddatum 3 augustus 2017).

Dreams of Madness uit 1991, voor koor en electronica, werd uitgezonden in het programma Sonoor van de Concertzender (uitzenddatum 4 juni 2017) Groot omroepkoor, gedirigeerd door Tera de Marez Oyens. 

Concertzender: de door vrijwilligers gerunde eigenwijze muziekzender heeft verschillende programma's online staan met werken van Tera en met verslag van concerten van de Tera de Marez Oyens Prijs. Zoek op trefwoord ''marez oyens'' en je vindt ze allemaal! 

IKON Musica Religiosa: Kerkmuziek in de Nederlanden (uitzenddatum 28 februari 2010): in de uitzending wordt gesproken met ds. Gerrit van Schuppen en kerkmusicus Juul Ouwehand, beiden medebestuursleden van Tera de Marez Oyens in het Centrum voor de Kerkzang, kerkmusicus Christiaan Winter en musicoloog Helen Metzelaar van de Stichting Vrouw en Muziek.

Weblinks

NieuwGeneco: de beroepsvereniging die de belangen behartigt van Nederlandse componisten.

Leo Smit Ensemble: het Leo Smit Ensemble richt zich op de uitvoering van de muziek van minder bekende componisten en tijdgenoten van Leo Smit en tevens wil de Leo Smit Stichting de uitvoering van hedendaagse muziek stimuleren.

Muziekmanuscripten in Nederlands Muziek Instituut: archiefoverzicht met partituren van Tera de Marez Oyens.

Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid: bevat opnames van Tera de Marez Oyens

Nieuw Ensemble: een ensemble (1980 - 2019) dat zich toelegde op de uitvoering van hedendaagse klassieke muziek. De compositie van de Tera de Marez Oyensprijs 2009 is speciaal geschreven voor (een deel van) de bezetting van dit ensemble. 

 

 

 

Zoeken

Zoek in Oeuvrecatalogus