Radio, artikelen en links

Bladmuziek

Marez Oyens, T. de, Werken met moderne klanken: samenspel voor stemmen en instrumenten (Haarlem: De Toorts, 1978). Pdf.

Radioprogramma's

De Witte Karavaan van Tera de Marez Oyens/Caroline Ansink (uit 1996) en Suite du petit Prince (1973) in De Muzikant, Concertzender (uitzenddatum 3 augustus 2017).

Dreams of Madness uit 1991, voor koor en electronica, werd uitgezonden in het programma Sonoor van de Concertzender (uitzenddatum 4 juni 2017) Groot omroepkoor, gedirigeerd door Tera de Marez Oyens. 

Concertzender 'Kroniek van de Nederlandse muziek' (uitzenddatum 28 maart 2009): muziek van Tera de Marez Oyens gespeeld door onder andere het Radio Symfonie Orkest en de solisten Robert Szreder (viool) en Ronald Brautigam (piano).

Concertzender 'Bijdetijds' (uitzenddatum 30 juni 2008): een vrouwelijke componisten special.

IKON Musica Religiosa: Kerkmuziek in de Nederlanden (uitzenddatum 28 februari 2010): in de uitzending wordt gesproken met ds. Gerrit van Schuppen en kerkmusicus Juul Ouwehand, beiden medebestuursleden van Tera de Marez Oyens in het Centrum voor de Kerkzang, kerkmusicus Christiaan Winter en musicoloog Helen Metzelaar van de Stichting Vrouw en Muziek.

Literatuur

Artikel: Overweel, E., "Tera de Marez Oyens," in Metzelaar, H. e.a., Zes vrouwelijke componisten (Zutphen: Walburg Pers, 1991), p. 198-232. Pdf.

Links

Genootschap voor Nederlandse Componisten: de beroepsvereniging die de belangen behartigt van Nederlandse componisten.

Leo Smit Ensemble: het Leo Smit Ensemble richt zich op de uitvoering van de muziek van minder bekende componisten en tijdgenoten van Leo Smit en tevens wil de Leo Smit Stichting de uitvoering van hedendaagse muziek stimuleren.

Muziekmanuscripten in Nederlands Muziek Instituut: archiefoverzicht met partituren van Tera de Marez Oyens.

Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid: bevat opnames van Tera de Marez Oyens

Nieuw Ensemble: een ensemble dat zich toelegt op de uitvoering van hedendaagse klassieke muziek. De compositie van de Tera de Marez Oyensprijs 2009 is speciaal geschreven voor (een deel van) de bezetting van dit ensemble.

VPRO Themakanaal Eigentijds: een themakanaal van Radio 4 dat geheel gewijd is aan eigentijdse klassieke muziek.

Concertzender themakanaal nieuwe muziek: een radiozender gerund door vrijwilligers met thuisbasis in Utrecht.

 

 

Zoeken

Zoek in Oeuvrecatalogus